احتمالا شما هم میدانی که در میان سفرهها، انواع دسر ترکی مانند جواهری رنگین میدرخشند. دسرهای ترکیهای با ترکیبی از سنت، خلاقیت و ترکیب بینظیر مواد اولیه، تجربهای دلنشین را برای علاقمندان رقم میزنند. در ادامه قصد داریم به بررسی بهترین دسرهای ترک پرداخته و بررسی کنیم که کدام دسر با ذائقه کبابدوستان سازگاری بیشتری دارد.
سفری به دنیای شیرین دسر ترکی
وقتی صحبت از دسرهای ترکی به میان میآید، وارد جهانی میشویم که هر طعم و دستور پختی، قصهای شیرین بیان میکند. دسر ترکی تنها یک خوراکی خوشمزه که بعد از غذا سرو میشود نیست، بلکه نمادی از تاریخ، فرهنگ و مهماننوازی مردم ترکیه است. از سفرههای مجلل امپراتوری عثمانی تا کافههای کوچک و دنج امروزی، دسرهای ترک همیشه جایگاه ویژهای به خود اختصاص دادهاند.
طعمهای منحصربفرد، استفاده از مواد اولیه ساده اما خوشمزه، تزئین چشمنواز و جذاب این دسرها را به تجربهای فراموشنشدنی تبدیل میکنند. فرقی نمیکند از طرفداران باقلوای استانبولی باشد، یا کش آمدن پنیر کنافه در هر صورت دنیای دسرهای ترکی، همیشه برای علاقمندان به دسر و شیرینی منحصربفرد و شگفتانگیز خواهدبود.
در ادامه قصد داریم به معرفی بهترین و محبوبترین دسرهای ترکی پرداخته و سفری به قلب این فرهنگ غنی و شیرین داشته باشیم. همراه ما باشید.
باقلوا؛ جادوی شیرین سفرههای ترکیه
باقلوا خوراکی جذابی که بیشتر از یک دسر برای مردم ترکیه است. این شیرینی طلایی با لایههای خوشمزه سفری است بر دل تاریخ، هنر و فرهنگ ترکیه. هر لقمه از باقلوای استانبولی تجربهای ناب از انواع طعمهای دلنشین را به جای میگذارد.
این شاهکار خوشطعم، میراثی از شکوه امپراتوری عثمانی است که هنوز هم در هر مناسبت ویژه یا مهمانی خاص در سفرههای ترکها جایگاهی خاص دارد. امروزه رستورانهای سرتاسر دنیا به دلیل محبوبیت فراوان این دسر، آن را به منو خود افزودهاند. اگر به دنبال تجربهای از اصالت و طعم فراموشنشدنی هستید، باقلوا همان انتخابی است که به آن نیاز دارید.
انواع باقلوا؛ تنوعی خوشمزه از دنیای شیرین ترکیه
دسر محبوب ترکیهای، با رسپیهای مختلفی تهیه و سرو میشود که هریک طعم منحصربفردی دارند. در ادامه به معرفی ۳ نوع از محبوبترین باقلواهای استانبولی در سرتاسر جهان آشنا خواهیم شد؛ همراه ما باشید.
باقلوا پستهای (Fıstıklı Baklava)
باقلوا پستهای نمادی از اصالت، شکوه و جلال دسرهای ترکیهای است. این باقلوا به یکی از محبوبترین دسرهای جهان تبدیل شده است؛ چراکه وجود طعم منحصربفرد پستههای سبز چیزی نیست که بتوان در هر فرهنگ غذایی و هر دسر پیدا کرد. باقلوا پستهای از پسته تازه، خمیر فیلو یا یوفکا، کره و شربت شیرین تهیه میشود.
اصلیترین ویژگی باقلوا پستهای بافت ترد، طعم شیرین و عطر دلپذیر آن است. این دسر اغلب در مراسمهای خاص، اعیاد و جشنها به عنوان دسر محبوب سرو میشود. از طرفی اغلب مسافرین ترکیه، علیالخصوص شهر Gaziantep، آن را به عنوان سوغاتی تهیه میکنند.
بهترین نوع باقلوا پستهای، باقلوایی است که با پستههای تازه شهر Gaziantep تهیه شود؛ زیرا پستههای این شهر در کیفیت و طعم، شهرت جهانی دارند. نکته آخر درباره این دسر ترکی بینظیر این است که اغلب باقلوای پستهای را با چای یا قهوه ترک سرو میکنند.
باقلوا گردویی (Cevizli Baklava)
یکی از خوشطعم و صد البته پرطرفدارترین دسرهای ترکی، باقلوا گردویی است که با گردوهای معطر و تازه تهیه میشود. این دسر در مقایسه با باقلوا پستهای، مقرونبهصرفهتر بوده و لطافت و شیرینی بینظیری به همراه دارد. برای تهیه باقلوا گردویی از خمیر یوفکا، گردو تازه و باکیفیت، کره و شربت شیرین استفاده میشود.
اگر تجربه چشیدن طعم این دسر را داشته باشید احتمالا میدانید که بافت نرم گردو در کنار خمیر ترد فیلو، ترکیبی بینظیر از بافت و طعم ایجاد میکند. البته این نکته را باید در نظر داشت که دسرهای ترکی تنها در صورتی طعم اصیل و خوبی دارند که به رسپی اصلی وفادار بوده و از مواد اولیه باکیفیت استفاده شود. برای مثال معروفترین نوع باقلواهای گردویی، باقلواهایی هستند که در مناطق شمالی ترکیه با گردو باکیفیت تهیه میشود.
در تهیه باقلوا گردویی، گردوها باید تازه و بدون رطوبت باشند تا بتوان از طعم و عطر بینظیرشان در دسر لذت برد. باقلوا گردویی معمولاً در ابعاد کوچکتر برش داده میشود و بهعنوان دسر عصرانه همراه با چای سرو میگردد.
باقلوا عسلی (Bal Baklavası)
باقلوا عسلی یا به گفته خود مردم ترکیه، بال باکلاواسی، یکی از طبیعیترین و خوشمزهترین باقلواهایی است که در این کشور رواج دارد. در تهیه این نوع باقلوت به جای استفاده از شربت شکر، عسل طبیعی به کار میرود. همین مساله سبب ملایمتر شدن طعم و سالمتر شدن این خوراکی میشود.
عسل طبیعی طعم ملایمتری داشته و عطری خاص به باقلوا میدهد. از طرفی استفاده از شیرینکنندههای طبیعی مانند عسل برای افرادی که به دنبال دسرهای سالمترند بسیار مناسب است. اما باید توجه داشت که کیفیت عسل، تاثیر مستقیمی بر طعم باقلوا داشته و استفاده از عسل طبیعی و خالص برای ایجاد طعمی منحصربفرد ضروری است. نکته مهم دیگری که اغلب سرآشپزها رعایت نمیکنند، دمای عسل هنگام ریختن روی باقلوا است؛ دما باید متعادل باشد تا به خوبی جذب شده و خمیر را خیس نکند.
کونفه؛ دسر خوشمزهای که همه را شگفتزده میکند
یکی از دسرهای اصیل و پرطرفدار ترکی که به دلیل طعم منحصربفرد، بافت نرم و ترد خود شهرت بسیاری در سرتاسر جهان پیدا کرده کونفه یا کنافه است. این دسر گرم، ترکیبی جذاب از رشتههای کادایف، پنیر کشدار و شربت شیری است که اغلب به صورت داغ با خامه یا بستنی سرو میشود.
ترکیب رشتههای ترد با لطافت پنیر آب شده، طعمی فراموشنشدنی ایجاد میشود. برای کشدار باقی ماندن پنیر داخل دسر، باید کونفه را به صورت داغ سرو کرد. برای تزئین دسر اغلب از پودر پسته، خامه و یا بستنی وانیلی استفاده میشود.
مهمترین نکاتی که سرآشپز در تهیه این دسر ترکی باید در نظر داشته باشد استفاده از پنیر تازه و بینمک، پخت روی حرارت ملایم و استفاده از شربت گرم است. در نهایت میتوان گفت، کونفه، تجربهای شیرین و دلپذیر از دسرهای ترکی است که هر لقمهاش شما را به قلب طعمهای اصیل و بینظیر میبرد!
کازان دیبی (Kazandibi)
کازان دیبی یکی از دسرهای محبوب ترکیه است که با طعمی کرمی و لطیف و لایهای کاراملیشده در سطح، توجه هر کسی را به خود جلب میکند. نام این دسر در زبان ترکی به معنای “ته دیگ” است و به دلیل روش تهیه خاص آن که لایهای کاراملی در کف قالب تشکیل میشود، به این نام معروف شده است.
اصلیترین وجه تمایز کازان دیبی لایه کاراملی با طعم خاص آن است. از طرفی لطافت و سبکی این دسر سبب شده است تا به گزینهای محبوب برای انواع ذائقهها تبدیل شود. کازان دیبی معمولا به صورت سرد سرو شده و انتخابی ایدهآل برای پایان یک وعده غذایی خاص است.
برای اینکه بهترین طعم کازان دیبی را بچشید بهتر است رستوران یا کافهای را انتخاب کنید که سرآشپزهای آن با نحوه پخت و سرو اصولی این دسر ترکی آشنا باشند. علاوهبر رسپی، استفاده از مواد اولیه باکیفیت در تهیه کازان دیبی نقش بسزایی دارد. کیفیت شیر و نشاسته تعیینکننده بافت و طعم نهایی این دسر خوشمزهاند. برای تزئین کازان دیبی معمولا از دارچین استفاده میشود.
سوتلاچ (Sütlaç)
سوتلاچ نسخه ترکی “شیر برنج” است که با طعم ملایم و بافتی کرمی، یکی از محبوبترین دسرهای ترکیه به شمار میآید. این دسر از دسته دسرهای یخچالی است که به صورت سرد سرو میشود. اگر به دنبال یک دسر سبک و خوشطعم هستید، حتما سوتلاچ را امتحان کنید.
سوتلاچ با بافت نرم و کرمی خود از دسرهای کمچرب و ساده است. اغلب مردم ترکیه آن را با مغزهای خردشده یا میوههای خشک تزئین کرده و طعمی متفاوت و جذاب به آن میبخشند. این دسر در روزهای گرم تابستان انتخابی ایدهآل و بسیار مناسب است.
انواع دسرهای ترکی پرطرفدار
در کنار سه نوع دسر گفته شده دسرهایی مانند محلبی، آشوره، Kabak Tatlısı، کازان دیبی و شکرپاره نیز در سرتاسر ترکیه شهرت دارند. البته انواع باقلواها و کنافه با ذائقه و سلیقه مردم ایران همخوانی بیشتری دارد.
سخن پایانی
دسرهای ترکیهای با تنوع بینظیر و طعم منحصربفردشان بخش جدایی ناپذیر از فرهنگ غنی و مهمانپرور ترکیه هستند. از باقلوای استانبولی گرفته تا کنافه داغ و کشدار، هر دسر داستانی در آشپزخانه عثمانی دارد. اگر به دنبال سفر به دنیای طعمهای اصیل و جذاب هستید، دسرهای ترکی مقصدی شیرین و فراموشنشدنی خواهند بود.
اگر به دنبال تجربهای متفاوت و خاطرهانگیز از طعمهای اصیل ترکیه هستید، بورسا کباب اوی میزبان شماست. از پیشغذاهای لذیذ و غذاهای سنتی گرفته تا دسرهای شیرین و بهیادماندنی، هر لقمه سفری به قلب فرهنگ و آشپزی ترکیه است. همین حالا میزتان را رزرو کرده و با ما همراه شوید تا طعمی فراموشنشدنی را در فضایی دلنشین تجربه کنید. منتظر حضور گرم شما هستیم!